Is er ikke bare is (dk)

Vi har været på is turné på Østerbro og besøgt 5 af bydelens lækre ”Ismagerier”. Sikken en oplevelse i en verden af traditioner, opskrifter, smagsvarianter, vafler, indretning og delikat æstetik. Nu ved vi, at is ikke bare er is.

Vi har været på is turné på Østerbro og besøgt 5 af bydelens lækre ”Ismagerier”. Sikken en oplevelse i en verden af traditioner, opskrifter, smagsvarianter, vafler, indretning og delikat æstetik. Nu ved vi, at is ikke bare er is. Det er en videnskab, en magisk verden og ikke mindst en fælles passion for de mennesker, vi mødte. Man taler om højsæsson for is, men har man smagt jordbærisen fra Østerberg, en mint med chokolade på pind fra OLUFs is eller hasselnød fra Piemonte tilsat Bergamotte hos Isoteket, er vejret ligegyldigt. 

Østerberg Ice Cream

Østerberg is

På væggen hænger alverdens lækre frugter, grøntsager og vafler rammet ind for at inspirere til dét, det handler om. Det er Catrine, der vælger råvarer, kreerer, smager og sørger for at økologien og opskrifterne er i orden. Der skal fuld smæk på den originale smag uden at stukturen lider.


Gelati Martelli

Gelati Martelli

Her får vi den originale italienske is. Det er Lone, der styrer den skønne is, der frister fra fortovet. Hemmeligheden ligger i de mange opskrifter, råvarerne og hjælpen fra en ældre italiener, der i 50 år har eksperimenteret med original italiensk is. Kom og prøv Martellis specialitet – Afogado (den druknede) – en iskugle i en lille kop med et espressoshot, flødeskum og cacao.

OLUFs

Olufs

Et lille sted med stor smag. De smukke ispinde i montren – fra Solbær gelato over citronsorbet og farsdags is – havtorn gelato med mørk chokolade, chilli og bacon – i alt 12 skønne varianter, linet op som soldater på rad og række. Sådan har vi ikke før set italiensk is på pinde præsenteret.
Isoteket

Chefen Jeppe er klar med opskriften: – Jeg forsøger at producere Danmarks bedste is. Hvorfor tage en ren hasselnød, når jeg kan finde en økologisk hasselnød fra Piemonte og tilsætte Bergamotte? Der ligger forskellen. Prøv en mango yoghurtis med ingefærristet sort sesam, siger Jeppe, roser konkurrenterne: Vi er gode, fordi vi har hver vores niche.

Social Foodies

Social Foodie

Ugens højdespringer er en Social Ice med chokoladevaffel, to kugler og – ups – flødebolleguf.  – Vi producerer vores is selv med udgangspunkt i fællesskabet, økologien, miljøet og bæredygtigheden, siger næstkommanderende Benedicte, der fortæller, at folk fra Østerbro har en favorit: En mint chokolade samt en eskimo som er en solbær chokolade i chokoladevaffel.

Skrivet af gæsteforfatter: Peter Bennike

Advertisement

Author: Pix

Pernille Olsen, 31 The last six years I have been the travel planner in my family. By creating and working with City Hearts I have combined the joy of planning a trip with my love for the city that I live in. My favorite things to do in Copenhagen is to meet up with my boyfriend after work and chill on a bar with a glass of wine or a beer. I love the ‘down-to-earth’ vibe that the local places in the city give and I love the fact that I live in a city where it’s possible to jump in the harbor on a hot summer day.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: